U Answear -u vjerujemo da je rad u skladu s lokalnom zajednicom i dobrobiti našeg planeta temelj za vođenje odgovornog i uspješnog poslovanja.

Želimo biti vjerni svojoj viziji i ciljevima, koji će dovesti do stalnog razvoja i utjecaja na poboljšanje stanja našeg planeta i okoliša sljedećih desetljeća. Želimo aktivno raditi na dobrobit lokalnih zajednica, podržati mlade talente i proširiti program održivog razvoja.

Zahvaljujemo našim zaposlenicima i klijentima što nas svakodnevno motiviraju da se mijenjamo na bolje.

1

Društveno odgovorno poslovanje

Želimo razviti društvenu odgovornost u svakom aspektu našeg poslovanja; među zaposlenicima, uključivanjem u dobrotvorne inicijative, organizacije i podržavanjem mladih talenata.

2

Za planet

Jedan od glavnih ciljeva naše strategije DOP -a je svjesnija i odgovornija proizvodnja, a time i smanjenje utjecaja modne industrije na okoliš. Najveći izazov je optimizirati procese i implementirati rješenja koja će biti najbolja za naš planet.

Prvo recikliranje

2020. godine uveli smo ekološke kartonske kutije koje se mogu ponovno upotrijebiti i reciklirati. Kutije imaju FSC certifikat.

Materijal koji se koristi za proizvodnju folija, koje koristi Answear, dolazi od 80% recikliranog materijala. Proizvođači polybag-ova imaju certifikat BLUE ANGEL. Riječ je o najstarijem i najpoznatijem certifikatu na svijetu, koji se posebno fokusira na proces prerade sirovina i proizvodnje robe u smislu njihovog utjecaja na okoliš.

Materijali

U našu ponudu uveli smo ekološke materijale - lan, viskozu, organski pamuk, liocel, tencel, modalna, bambusova i bakrena vlakna.

Planet friendly proizvodi

Više od 30% ponude online trgovine uključuje planet friendly proizvode. Te proizvode posebno su odabrali naši kolege u nabavi, a namijenjeni su kupcima koji više pažnje posvećuju etičnosti ili podrijetlu proizvoda. Ponuda se redovito popunjava robnim markama, odjećom, obućom i dodacima, odnosno ekološki osviještenim modnim brendovima.

Vlastita proizvodnja energije

Godine 2023. dovršili smo izgradnju nove fotonaponske instalacije u našem središnjem logističkom centru u Kokotówu (Poljska).

Ova investicija nije samo korak prema održivoj budućnosti, već je i dio strategije smanjenja troškova poslovanja kroz vlastitu proizvodnju energije.

Bez krzna

Godine 2020. dobili smo certifikat „Brend bez krzna“, koji vodi organizacija „Otvoreni kavezi“.

Održiva proizvodnja

Kroz naš vlastiti brend implementirana je održiva proizvodnja - omogućuje smanjenje korištenja prirodnih resursa, uključujući vodu i električnu energiju, a također omogućuje racionalne cijene i poštenu trgovinu.

Eco friendly pošiljka

Svi proizvodi uključeni u jednu narudžbu isporučuju se kupcu u jednom paketu - kako bi se minimalizirala potrošnja ambalaže i tako smanjio nepotrebni otpad.

Ambalaža u kojoj narudžba stiže, pogodna je za ponovnu upotrebu. Kupac ju jednostavno može koristiti kao povratnu ambalažu za proizvode koje vraća.

3

Wear&Share

Do 95% odjeće može se ponovno upotrijebiti ili reciklirati. U sklopu Wear&Share kampanje prikupljamo nepotrebnu odjeću i dajemo joj drugi život, podržavajući rad Udruge Argonauta.

Ponovna upotreba odjeće mnogo je racionalnija i ekološki prihvatljivija od bacanja, a pridružiti se kampanji znači pomoći ekološkoj inicijativi i radu Udruge Argonauta u poboljšanju kvalitete našeg okoliša i pošumljavanju istog.

Donirana odjeća koristi se na 3 načina:

1. Recikliranje tekstila (kao što su krpe za čišćenje ili visokokvalitetni papir).
2. Prodaja odjeće na sekundardnom tržištu (odjeća će se prodavati u gradovima i državama čiji su stanovnici manje imućni i ne mogu si priuštiti kupnju nove odjeće). Sredstva prikupljena na taj način će se prebacivati ​​na račun Udruge Argonauta, koja će za ista zasaditi drveće.
3. Ponovna upotreba (vlakna se izvlače iz odjeće koja više nije prikladna za nošenje ili se koriste za proizvodnju prigušnih i izolacijskih materijala u automobilskoj industriji, npr. izolacija automobila).

Od početka akcije u Hrvatskoj (svibanj 2023.) uspjeli smo prikupiti preko 1903,54 kg odjeće, za što ćemo u svibnju 2024. posaditi drveće na području otoka Murtera.

Projekt se odvija u Hrvatskoj, ali i na inozemnom tržištu: u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji. U konačnici, cilj nam je projekt pokrenuti na svim ostalim tržištima gdje Answear djeluje.

4

Bliski ljudima

Usmjereni smo na inicijative koje se ne odnose samo na modu - organiziramo projekte koji mladim i talentiranim ljudima otvaraju put u karijeru ili podržavaju najmlađe.

Podržavamo talente

- podržavamo talente - projekti: Battle of Stylists, Project Packshot i Graphics Master Design omogućili su vidljivost ambicioznim stilistima, fotografima i vizualnim umjetnicima
- dobrotvorne akcije: naši se djelatnici svake godine uključuju u pomoć najpotrebnijima, sudjelovanjem u božićnim donacijama, organiziranjem dobrotvornih sajmova kolača i knjiga te prikupljanjem novca za skloništa za životinje. U 2020. godini kreiran je i Catch The Charity Project zahvaljujući kojem smo uspjeli podržati najmlađe iz Dječjeg doma.

Dobrotvorni projekti

Svake godine naši zaposlenici sudjeluju u pomaganju drugima i to kroz projekt „Plemeniti paket“. Godine 2021. prihod od kolekcije „Girl Power” bit će u cijelosti doniran zakladama koje podržavaju žene, na svakom tržištu koje sudjeluje u projektu.

5

answear.LAB

I'M A FEMINIST

Projekt je promicao ravnopravnost spolova i razbijao predrasude povezane s feminizmom. Povodom obilježavanja Svjetskog dana feminizma mnoge influencerice i poznate osobe na svojim su profilima na društvenim mrežama objavile fotografiju s određenim predmetom koji je nosio poruku.

NO SHAME

U NO SHAME kolekciji usmjerili smo se na problem posramljivanja žena u medijima. U suradnji s vodećim poljskim medijima izradili smo deklaraciju kojom se oštro protivimo ovom pitanju.

NO SHAME. NO FEAR.

Sav novčani prihod od kolekcije NO SHAME. NO FEAR., čiji je veleposlanik poljsko-ukrajinski borac Sasha Sidorenko, doniran je za pomoć pogođenima vojnim sukobom u Ukrajini.

Copyright 2010-2024 ANSWEAR.hr

Pridružite nam se
i pratite nas: